ГлаукомаПациентска организация ГлаукомаПовишено вътреочно наляганеСимптоми глаукомаНамалено периферно вижданеБолки в очитеСлепи петнаЗамъглено вижданезагуба на зрениетоОчен прегледНамалено зрениеСлепотаБезплатни прегледи глаукомаБезплатно глаукомаМесец глаукома
 
 

Отбелязване на Световната седмица на глаукомата - 2014 г.

06.3.2014 г.
 
 
ПОКАНА
 
Отбелязване на Световната седмица на глаукомата 2014
 
 
На 10 март 2014 г. (понеделник) от 11:00 часа в Пресклуб БТА (бул. Цариградско шосе 49) ще се проведе пресконференция във връзка със Световната седмица на глаукомата (9-15 март 2014 г.), на тема:
Защо българите ослепяват по-бързо от другите европейци?
Провеждане на безплатни изследвания за глаукома в 6 града на България
 
В пресконференцията ще вземат участие:
o    Доц. д-р Наталия Петкова, председател на Национална глаукомна асоциация
o    Доц. д-р Ботьо Ангелов, завеждащ Първо очно отделение в очна клиника към МБАЛ „Александровска”
o    Г-н Георги Димитров, председател на Пациентска организация „Глаукома”
o    Д-р Станимир Хасърджиев, председател на Национална пациентска организация
 
 
По време на пресконференцията ще бъде предоставена актуална информация за заболяването глаукома, новостите в областта на лечението на пациентите в България към момента, като специалистите ще акцентират върху възможностите за повишаване качеството на лечение. Ще бъде представена ролята на пациента от гледна точка на ефективното менажиране и контролиране на заболяването, както и проблемите, които срещат пациентите в България.
 
Всеки присъстващ ще може да преживее лично какво усещат пациентите с глаукома, как виждат света и какви усещания се предизвикват у тях вследствие на нарушеното зрение.
 
Непосредствено след пресконференцията на всеки желаещ журналистще се даде възможност да си направи безплатен преглед на зрението.
 
В рамките на тазгодишното отбелязване на Световната седмица на глаукомата, както всяка година, ще бъдат провеждани безплатни прегледи за заболяването от специалисти офталмолози в 6 града на България.
 
Информацията за самите изследвания, графика за провеждане на прегледите, както и местата, на които ще се извършват ще бъдат оповестени по време на пресконференцията.
 
 
 
 
За повече информация: Мария Калоянома, 087944 99 82, office@npo.bg