ГлаукомаПациентска организация ГлаукомаПовишено вътреочно наляганеСимптоми глаукомаНамалено периферно вижданеБолки в очитеСлепи петнаЗамъглено вижданезагуба на зрениетоОчен прегледНамалено зрениеСлепотаБезплатни прегледи глаукомаБезплатно глаукомаМесец глаукома
 
 

Световен ден на зрението - 8.10. 2020 г.

08.10.2020 г.

Известна актриса и лекар-поет представиха нова популярна книга  за зрението.

Всичко важно, което трябва да знаете за здравето на очите, при това на популярен език – това съдържа книгата „Как да опазим очите си?“.

Изданието е на „Пациентска организация „Глаукома“, под редакцията на офталмолога д-р Бисера Самсонова. Неговата премиера бе на Световния ден на зрението – 8.10.2020 г. Книгата представя интересни факти за очите, свързани с влиянието на въздуха, водата, телевизорите, храната, физическата дейност и  е обогатена  със селекция от стихове, цитати и фотографии, посветени на очите. Събитието се проведе в Културен дом „Средец“, с участието на известната актриса на театър „Българска армия“ Меглена Караламбова. На фона на клавирното изпълнение на пианиста Марио Йоцов, тя прочете най-трогателните стихове, посветени на очите и разчувства публиката. С типичния си висок професионализъм и артистизъм доктор Бисера Самсонова изнесе презентацията си за очите и разкри, че благодарение на изкуството – стиховете, които пише и картините, които рисува, тя успява да се спаси от стреса, който връхлетя обществото ни заедно с епидемията от КОВИД-19.